Trouwen in Slagharen: kosten,stappenplan en waar trouwringen kopen

Ben je van plan om te gaan trouwen in Hardenberg of Slagharen? Gefeliciteerd! Nu is de tijd aangebroken om al allerlei zaken te gaan regelen: wanneer moet je melding maken van jullie huwelijk? Hebben jullie al mooie trouwringen gekocht of ben je nog op zoek naar een goede juwelier in de regio van Slagharen? Wij maakten een handige checklist voor jullie: zo vergeet je niets naar aanloop van jullie grote dag!

Ons stappenplan en checklist:

  • stap 1: je trouwdatum en trouwlocatie
  • stap 2: kies je getuigen
  • stap 3: kies je trouwambtenaar
  • stap 4: stuur de huwelijksmelding door
  • stap 5: kies het trouwboekje

Stap 1: Kies je trouwdatum en trouwlocatie

Hebben jullie al beslist waar jullie graag willen trouwen? Willen jullie trouwen in de trouwzaal van het gemeentehuis van Hardenberg, of kies je toch liever een vrije trouwlocatie? Zijn de locaties nog beschikbaar op jullie gewenste trouwdatum?

Stap 2: Kies je getuige

Goed, de datum en de locatie ligt vast. Nu wordt het checken bij de getuigen.Vraag aan de getuigen, of ze getuige willen en kunnen zijn. Je mag minimaal 2, maximaal 4 getuigen hebben op je ceremonie en de personen moeten minstens 18 jaar oud zijn. Vraag ook ineens een kopietje van hun identiteitskaart (liefst een foto), die moet je bij je huwelijksaanvraag uploaden.

Stap 3: Kies je trouwambtenaar

De volgende stap, is het kiezen van een trouwambtenaar. Dat kan een trouwambtenaar van de gemeente Hardenberg zelf zijn, of iemand uit de familie of vriendenkring,... Deze babsen voor een dag moeten wel nog enkele formaliteiten doorlopen om jullie dag in te zegenen én het kost wat meer .

Stap 4: de huwelijksmelding zelf (in ondertrouw gaan)

In de gemeente Hardenberg kan je heel handig digitaal registreren dat jullie in ondertrouw gaan, wanneer het huwelijk zal plaatsvinden en alle andere gegevens die de gemeente nodig heeft.
Let op: je moet een huwelijksmelding (of partnerregistratie) moet minimaal veertien dagen en maximaal één jaar voor de dag van het huwelijk of het partnerschap doorgeven.

Meer informatie over trouwringen?

Wij hebben de grootste collectie van Noord Nederland! Op deze website tonen we slechts een klein gedeelte van ons assortiment. Jullie zijn van harte welkom in onze winkel in Emmen. Wij zijn 6 dagen per week geopend.

Een trouwring draag je je hele leven lang. Daarom is het belangrijk dat de perfecte trouwring wordt gevonden. En daar helpen wij jullie graag bij. Trouwringen uitzoeken doe je samen, we maken er dan ook graag een feestje van en nemen er graag de tijd voor.Interesse in de aanbieding 2 halen = 1 betalen
Ja
NeeLaat dit veld hieronder leeg:

Stap 5: Kies het trouwboekje

Willen jullie graag een trouwboekje als aandenken? Dit moet je ook op voorhand al even doorgeven.

Hoeveel kost het om te trouwen in Slagharen?

En dan misschien wel de hamvraag: hoeveel kost het om te trouwen in Slagharen (gemeente Hardenberg)? De kosten hangen erg af van jullie voorkeuren, natuurlijk. Trouwen met een gemeentelijke trouwambtenaar, op een eigen gekozen locatie of in het zaaltje van de gemeente,... dat zijn allemaal aparte kostenfactoren.

(Prijzen januari 2020)

Voltrekking huwelijk of partnerschap op het gemeentehuis:

Maandag tot en met vrijdag: € 400

Zaterdag en zondag: € 500

Feestdagen: € 500Voltrekking huwelijk of partnerschap op een vrije locatie:

Maandag tot en met vrijdag: € 450

Zaterdag en zondag: € 550

Feestdagen: € 550

Gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap

Je kan ook helemaal gratis huwen, maar dan is er veel minder keuze qua datum en trouwlocatie. Als je kiest voor een gratis huwelijk, kies je voor een simpele huwelijksceremonie waarbij je geen trouwambtenaar kan kiezen. Ook vinden deze niet plaats in de trouwzaal. Er mogen maar enkele mensen aanwezig zijn en kan je geen muziek kiezen. De ceremonie duurt ongeveer een kwartier.Bij de gemeente Hardenberg (Slagharen) kan je op een dinsdag- of woensdagochtend om 09.00 uur gratis trouwen. Eén van de echtgenoten of partners (ten minste één) moet wel woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg zelf of een van de deelgemeenten.


Waar koop je een trouwring in Hardenberg of Slagharen?

Moeten jullie nog trouwringen gaan uitkiezen? Dan hebben we een aanrader voor jou: Juwelier Wolters in Emmen. Daar staat het team je met veel plezier te woord en helpen je de perfecte trouwringen uitkiezen.Ook kan je ringen op maat laten ontwerpen en kan je de trouwringen gratis laten graveren, als je dat wilt. Daarbij krijg je een levenslange garantie op breuk én kan je beroep doen op een eigen goudsmid. Zou je graag een ring laten omsmelten of laten vermaken als trouwring? Dat kan ook!


Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: