Trouwen in Zwolle: kosten,stappenplan en tips

Hebben jullie plannen om te gaan trouwen in Zwolle? Wat een heerlijk nieuws! Nu je deze informatie opzoekt, zit je waarschijnlijk in het planning-stadium en is het tijd geworden om alle informatie duidelijk te gaan ordenen en beslissingen te gaan nemen. Wij helpen je daar graag mee verder, want het is best veel. Zo kom je in dit artikel te weten wat (ongeveer) de kosten zijn voor je trouwdag, wat daar allemaal bij komt kijken, hoe je een leuke trouwlocatie kan vinden (en enkele leuke voorbeelden) en hoe je de perfecte trouwringen samen kan uitkiezen in Zwolle of de omgeving van Zwolle.
Laten we eerst beginnen met een handig stappenplan én een checklist: zo zijn jullie zeker dat je niet één van de essentiële stappen vergeet om je huwelijk aan te vragen:

Stappenplan en checklist:

  • trouwdatum en trouwlocatie uitkiezen
  • getuigen kiezen (minimaal 2) en vraag een kopie van hun identiteitskaart
  • trouwambtenaar kiezen en vraag of zij op de datum kunnen
  • huwelijksmelding doorsturen(minimaal veertien dagen en maximaal één jaar voor de dag van het huwelijk of het partnerschap)
  • trouwboekje kiezen (niet verplicht)

Meer informatie over trouwringen?

Wij hebben de grootste collectie van Noord Nederland! Op deze website tonen we slechts een klein gedeelte van ons assortiment. Jullie zijn van harte welkom in onze winkel in Emmen. Wij zijn 6 dagen per week geopend.

Een trouwring draag je je hele leven lang. Daarom is het belangrijk dat de perfecte trouwring wordt gevonden. En daar helpen wij jullie graag bij. Trouwringen uitzoeken doe je samen, we maken er dan ook graag een feestje van en nemen er graag de tijd voor.Interesse in de aanbieding 2 halen = 1 betalen
Ja
NeeLaat dit veld hieronder leeg:

1: Kies je trouwdatum en trouwlocatie in Zwolle

Beslis eerst waar je wilt gaan trouwen. Je kan een eigen trouwlocatie kiezen, of je kan trouwen in de trouwzaal van het stadhuis in Zwolle (de Schepenzaal). Een erg leuke trouwlocatie in Zwolle is het klooster van Zwolle.

2: Getuigen kiezen voor je huwelijk

Vraag eerst en vooral aan de getuigen, of ze ook daadwerkelijk getuige willen zijn. Je mag minimaal 2, maximaal 4 getuigen hebben op je huwelijksceremonie en de personen moeten op zijn minst 18 jaar oud zijn. Vraag ook zeker een kopietje van hun identiteitskaart (liefst een foto), die zal je ook moeten meegeven bij je huwelijksaanvraag later. Je getuigen moeten Nederlands begrijpen, anders moet je zelf voor een tolk zorgen.

3: Kies een trouwambtenaar

Wil je een trouwambtenaar van de stad zelf of iemand anders? Wil je een ambtenaar van de stad? Mail eerst even op voorhand om te checken of die datum nog haalbaar is voor de trouwambtenaar in kwestie.

Willen jullie graag een eigen trouwambtenaar uit de familie of vriendenkring kiezen? Die persoon moet eerst enkele formaliteiten etc doorlopen om jullie speciale dag in te kunnen zegenen.

4: De huwelijksmelding zelf

In ondertrouw gaan hoeft niet meer, wél moeten jullie registreren dat jullie gaan trouwen. Ook voor een geregistreerd partnerschap is dat nodig. Dat kan bij de stad Zwolle aan de Publieksbalie. Neem ineens alle papieren mee die je nodig zal hebben (zie het lijstje hierboven).

Een huwelijksmelding (of partnerregistratie) moet minstens veertien dagen en maximaal één jaar voor de dag van het huwelijk of het partnerschap gebeuren, plan dit dus goed in.

Wonen de beide partners niet in Nederland en is in ieder geval één van jullie beiden Nederlander? Dan moet je de huwelijksmelding in Den Haag doen.

5: Met of zonder een trouwboekje?

Geen verplichting, maar wel een leuk aandenken: je trouwboekje. Geef dit ook op voorhand al aan of je er een wilt of niet.

Hoeveel kost het om te trouwen in Zwolle?

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf stelt tijdens het plannen van een huwelijk: hoeveel zou het kosten om te trouwen in Zwolle? Dat kostenplaatje hangt 100% af van jullie wensen. Willen jullie graag een eigen babs/ trouwambtenaar aanstellen? Willen jullie trouwen op een eigen locatie of gratis in het stadskantoor (zie meer info hieronder)? De actuele kosten van een huwelijk vind je hier.

Kosteloos of gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap

Gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap afsluiten kan ook, maar dan zijn je keuzes beperkter qua genodigden, locatie,

In Zwolle kan je iedere dinsdag om 9.00 en 09.15 uur in het Stadskantoor gratis trouwen of een partnerschap aangaan. Ten minste één van de echtgenoten of partners moet dan wel woonachtig zijn in de stad Zwolle zelf.

Waar trouwringen kopen in Zwolle?

Heb je nog geen perfecte trouwringen gevonden? Dan moet je zeker eens naar Wolters Juweliers gaan om samen prachtige trouwringen uit te kiezen. Er zijn twee vestigingen in Emmen en Coevorden waar Aart en Tjardi je graag helpen om trouwringen uit te kiezen die je decennialang prachtig zal vinden. Hebben jullie een eigen idee om zelf trouwringen te ontwerpen? Dat kan ook! Dankzij de aanwezige goudsmeden in de winkels, kan je helemaal zelf je trouwring ontwerpen of bestaande ringen laten aanpassen. Er is ook een 1+1-actie op de trouwringen, dus neem er zeker eens een kijkje.

Ontdek hieronder enkele trouwringen uit hun brede assortiment:

Je kunt altijd langskomen in onze winkel in Emmen.

Klik hier voor onze openingstijden.

Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: