Trouwringen met diamant

Ben je op zoek naar een trouwring met diamant? Wij helpen je mee een keuze te maken: kies de cut van de diamant (de slijpvorm van de diamant bepaalt mee de prijs van je diamant), het aantal karaat waar jij voor wilt kiezen en nog meer handige tips om de perfecte trouwring met diamant te vinden.

De waarde van een diamant wordt bepaald door de 4C’s

Wist je dat de prijs van een diamant bepaald wordt aan de hand van 4 C’s? Hierboven hadden we het al over de cut (de slijpwijze) en het aantal karaat (carat). Daarnaast moet je ook nog rekening houden met de kleur (color) en de helderheid van de diamant (de clarity). Deze 4 factoren bepalen samen hoeveel je diamant zal kosten. 

Maak een afspraak

Op deze website tonen we slechts een klein gedeelte van ons assortiment. Jullie zijn van harte welkom bij één van onze vestigingen in Coevorden of Emmen. Wij zijn 6 dagen per week geopend!

Het uitzoeken van trouwringen is een bijzonder moment. Wij nemen hier dan ook graag de tijd voor. Door een afspraak te maken ben je ervan verzekerd dat wij alle tijd voor jou en je toekomstige partner hebben bij het uitzoeken van de trouwringen.

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact op om jullie wensen te bespreken.Gewenste locatie
EmmenLaat dit veld hieronder leeg:

Welke slijpwijze kies je voor een trouwring met diamant?

We zeiden het hierboven al: je kan verschillende slijpwijzes kiezen voor je trouwringen met diamant. Een van de meest bekende slijpwijzen, is de briljantvorm.

 • Briljant: dit is veruit de meest gekende slijpwijze en misschien ook wel de meest traditionele slijpwijze die je kan vinden. Deze slijpvorm telt wel 57 facetten en dat geeft net de schittering aan een diamant.
 • Princess cut: de princess cut telt nog meer facetten dan bij de briljant slijpwijze: deze diamant krijgt 76 facetten en is daarmee de schitterendste van alle slijpwijzes en heeft een vierkante vorm
 • baguette: een diamant die geslepen wordt in baguette-vorm, wordt langwerpig geslepen.
 • ovaal: de ovale slijpwijze slijpt een ruwe diamant tot een ovale vorm.
 • achtkant: een achtkant is - zoals de naam al doet vermoeden - een diamant die perfect symmetrisch als achtkant geslepen is
 • peer: nog een andere slijpwijze is de peervorm of een druppelvorm. Dit is een slijpvorm die vroeger erg populair was, maar hoe langer hoe meer gevraagd wordt als slijpwijze. Deze slijpwijze heeft 58 facetten.
 • cushion cut: deze slijpwijze lijkt zoals de naam al doet vermoeden, op een kussen
 • emerald cut: de emerald cut werd eerst gebruikt om edelstenen te slijpen, maar werd daarna ook trendy als diamantslijpwijze
Naast de slijpwijze, bestaat er ook nog een gradatie waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een diamanten trouwring. Dit zijn de gradaties:

 • Triple Excellent: de diamant weerkaatst de maximale hoeveelheid licht.
 • Excellent: de diamant weerkaatst bijna al het licht dat op de diamant valt (maar minder dan de maximale hoeveelheid).
 • Very Good: de diamant weerkaatst ongeveer evenveel licht als die met een ideale slijpkwaliteit, maar is goedkoper.
 • Good: de diamant weerkaatst voldoende licht.
 • Fair: een redelijke diamant die een beetje licht weerkaatst.
 • Poor: de diamant weerkaatst slechts een klein beetje licht

Voordelen van een diamanten trouwring

Een diamant is het hardste materiaal dat je in de natuur kan vinden, ook daarom is het net zo waardevol. Een diamant is daarom ook zeker een investering te noemen en zal decennia lang meegaan.

Bekijk hieronder ons assortiment trouwringen met diamant of kom ze zelf eens bewonderen en passen in een van onze winkels in Coevorden of Emmen. Onze verkopers geven je graag advies en als je graag een diamanten trouwring op maat wilt maken, staan onze meestergoudsmeden Tjardi en Gert klaar om samen met u een trouwring op maat te ontwerpen.


Trouwringenactie is een onderdeel van Wolters Juweliers, bezoek ook onze website woltersjuweliers.nl of bezoek onze winkel in Emmen.Wolters Juweliers Emmen
Minister Kanstraat 4
7811 GP Emmen
0591-614470
emmen@woltersjuweliers.nl

Algemene voorwaarden


Betalingsmogelijkheden: